Dr. Hagiwara, otec zeleného jačmeňa, počas svojich výskumov a pozorovaní jačmeňa zistil, že rastliny majú najviac výživných látok v čase intenzívneho rastu. Z toho dôvodu sa jačmeň na výrobu zeleného nápoja zberá ako mladá rastlina – odkiaľ pochádza aj jeho časté označovanie – mladý jačmeň.
Je napríklad dokázané, že šťava z mladého jačmeňa má vysoký obsah vitamínu C a E – ktoré sú považované za dôležité antioxidanty. Pokusmi sa zistilo, že ich obsah v rastline jačmeňa klesá v ďalších fázach rastu o takmer polovicu!
Účinky zeleného jačmeňa
Zelený jačmeň svojím zložením, očistou organizmu od nežiaducich látok a priamou výživou buniek, dodáva telu potrebnú energiu na optimálne fungovanie. Nie je zameraný na určité ochorenia, ako lieky predpísané u lekára, zelený jačmeň nie je liek, ale jeho konzumáciou sa organizmus regeneruje a súčasne lieči.